Besök oss

Besök gärna Kortedala Museum!

Kortedala museum är i regel öppet tre timmar varje söndag. Det finns alltid en eller ett par guider på plats som kan berätta för dig om hur det var att leva i två rum och kök åren 1955–1965. Om ni är en grupp, går det bra att boka en visning vid annat tillfälle än söndagarSå här har vi öppet

Museet har normalt öppet varje söndag klockan 12–15, men nu stängt på grund av corona. Vi håller fortfarande stängt. I GP-guiden står det att vi kommer att öppna igen men det stämmer inte.

Välkomna  när vi öppnar igen!

Det är gratis att gå in

Vi tar inte ut någon entréavgift om du kommer när vi har öppet, det vill säga på söndagar. Men eftersom museet drivs av ideella krafter tar vi tacksamt emot de bidrag vi kan få. Du kan lämna ett bidrag på plats, swisha till 123 471 18 42 eller använda dig av vårt bankgiro 489-3202 – om du vill.

Vill du boka en visning för en grupp?

Om ni är en grupp som vill komma när vi inte har öppet, så går det bra. Ta kontakt med oss genom att skicka e-post till info@kortedalamuseum.se eller ringa oss på 031-48 59 40.

En visning kostar 200 kronor för en grupp upp till 10 personer. Därefter kostar det 20 kronor per person.

För skolor i stadsdelen Östra Göteborg är visningarna gratis, och för övriga skolor är priset 200 kronor per grupp — oavsett hur många barn det är i gruppen.

Så här tar du dig till Kortedala museum

Adressen till museet är Adventsvägen 1. Dit kan du åka med spårvagn 6, 7 och 11 till hållplats Allhelgonakyrkan. Med bil kör du norrut från Kortedala Torg via Förstamajgatan till Citytorget. Det finns ett antal p-platser i närheten av museet.